Opening of the photo exhibition ‘Displaced. 12 stories from Ukraine’ in the Hague

displaced-12-stories-from-ukraine-the-hague

Op 17 december om 17 uur te Laan van Reagan en Gorbatsjov in Den Haag zal de opening van de fototentoonstelling Displaced. 12 stories from Ukraine plaatst vinden. Den Haag is de 3de stad in Europa waar deze tentoonstelling recent wordt gehouden. De Europese tournee van het fotoproject Ontheemden heeft als doel om de aandacht op het probleem van de intern ontheemden in Oekraïne te vestigen.

De foto’s vertellen verhalen van 12 Oekraïense ontheemden en hun families. Als gevolg van het conflict in het oosten van Oekraïne en de illegale annexatie van de Krim, werden ze gedwongen om hun huizen te verlaten en om een nieuw leven elders te beginnen. Zij delen hun persoonlijke ervaringen van de zware beproevingen die ontheemden moeten ondergaan.

“Als je je huis voor twee weken verlaat slechts met een koffertje en vervolgens kan je voor één jaar niet meer terug – het is dan de hoogste tijd om je prioriteiten bij te stellen. Er komt besef dat je met weinig tevreden kan zijn”, zo begint Nina Vidomenko, één van de personages uit dit fotoproject, haar verhaal.

In Oekraïne, een land in Oost-Europa, werden als gevolg van de agressie van Rusland meer dan 1,7 miljoen mensen gedwongen om hun huizen te verlaten of om te “wonen waar je ‘s nachts geen explosies hoort, waar je geen vreemde mensen met vreemde vlaggen ziet komen, en waar men geen agressie, haat en pijn zaait.”

Dit project is een initiatief van de regering van het Verenigd Koninkrijk uitgevoerd door de Britse ambassade in Oekraïne en de British Council in Oekraïne. De bekende Oekraïense fotograaf Sergiy Sarahanov heeft de fotoreportages gemaakt. De fototentoonstelling Displaced werd sinds begin 2016 gepresenteerd in Brussel, Londen en Rome waar het veel positieve reacties heeft gekregen. Recent was de tentoonstelling te zien in Berlijn en binnenkort in Den Haag en Parijs. De Europese tournee duurt tot maart 2017.

De tentoonstelling loopt van 17 januari t/m 25 januari 2017.

Het Adres: Laan van Reagan en Gorbatsjov in Den Haag

De opening van de fototentoonstelling vindt plaats op 17 januari 2017 om 17 uur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.