Oekraïense benefietavond 2014

Beste Oekraïners, geïnteresseerden en mensen die Oekraïne een warm hart toedragen.

Graag nodigen wij jullie uit voor een eerste Oekraïense benefietavond. Zoals jullie weten verkeert Oekraïne nu in moeilijke tijden. Een heersende oorlog in het oosten, een kwakkelende economie en veel onrust in vele huizen. Veel mensen zowel in Oekraïne als in Nederland maken zich zorgen over de toekomst. Om Oekraïners en Oekraïne in woord en daad bij te staan organiseren wij deze benefietavond, waarbij iedereen zijn steentje kan bijdragen. Door middel van een klein bedrag aan entree zijn we in staat om bekende goede doelen in Oekraïne te steunen.

Tijdens deze avond maken jullie ook kennis met de Oekraïense cultuur en tradities. In Oekraïne kent men een lange traditie om in de winter bij elkaar te komen op de avond van de heilige Andrij( St.Andreus). Tijdens de traditionele oekraïense viering van het St. Andreas feest, komen wij bij elkaar om oude tradities te laten herleven, Oekraïense liedjes te zingen en van traditionele gerechten zoals Kalita en Vareniki te smullen. Volgens een van de oude tradities kijken wij wie van de vrijgezellen dames volgend jaar haar eerste partner tegen zou komen. Ook kijken wij wie van de jongens en mannen na verschillende activiteiten als winnaar met kop en schouders boven de rest uitsteekt.

Diverse andere traditionele activiteiten zowel voor oud als jong zullen de avond vullen. Daarnaast zal ook de bekende Oekraïense DJ Kate Orange de avond muzikaal begeleiden. Onze verwachtingen zijn dat door het samen komen en een gemoedelijk sfeer iedereen een hele prettige avond zal hebben. Wij hopen jullie allen te mogen verwelkomen!

Entree: €10 (het entreegeld wordt besteed aan goede doelen in Oekraïne)
Dress-code: iets in de Oekraïense trant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.